logo joeyarends joey arends, communication and mediation


home
training
coaching
contact
links


Training

‘De kwaliteit van de communicatie is bepalend voor de vitaliteit van mens en organisatie…’

Succesvol ondernemen is veelomvattender dan het kunnen presenteren van positieve jaarcijfers.  Voor succes op de lange termijn is het noodzakelijk dat signalen uit de samenleving adequaat worden vertaald in diensten en producten waar een markt voor is.

De communicatie in een organisatie of bedrijf is een terrein waar velen zich mee bezig houden.  De directie, de afdeling personeelszaken, de sectorhoofden, feitelijk vormt iedere werknemer een schakel in de communicatie.  De kwaliteit hiervan is bepalend voor de effectiviteit van ‘het menselijk’ kapitaal.

Anders gezegd: als er in het bedrijf efficiënt vergaderd wordt, heldere afspraken worden gemaakt en de feedback op het functioneren van de werknemers zakelijk en vriendelijk is, zal de bedrijfscultuur een stimulerende werking hebben op de deskundigheid en inzet van het personeel.

Met recht kan gesteld worden dat in de moderne bedrijfsvoering communicatie van cruciaal belang is.  En deze valt of staat met de communicatieve vaardigheden van medewerkers op sleutelposities.

Joey Arends heeft een jarenlange ervaring in het onderwijs en binnen organisaties, met regelmatige gastdocentschappen in het hoger beroepsonderwijs in binnen- en buitenland.  In trainingen geeft ze in korte tijd mensen inzicht in hun specifieke communicatiepatronen.  Vervolgens zoekt zij samen met de betrokkenen uit hoe ieders persoonlijke communicatie doeltreffender kan worden.  De trainingen worden aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van de organisatie.

Copyright © Joey Arends | Design SLGV